Piscine

Solutii personalizate?

Reve construieste la cererea clientului piscine, saune si bai de aburi personalizate. Asiguram montaj, service, garantie si postgarantie.

Intrebari frecvente piscine

I: Ce trebuie sa stiu inainte de achizitionarea unei piscine?

Inainte de achizitionarea unei piscine trebuie sa stiti ca o piscina inseamna o constructie supusa unor norme si unei legislatii. Va recomandam sa obtineti o autorizatie de constructie de la organele abilitate.

I: Cum aleg locatia unei piscine?

Pentru o pozitionare corecta trebuie sa aveti in vedere urmatoarele lucruri: spatiul disponibil, sa nu aveti copaci sau arbusti in vecinatatea piscinei, intimitatea dumneavoastra, directia vantului, pozitia soarelui dimineata si la amiaza. De asemenea, aveti in vedere pozitionarea din punct de vedere peisagistic.

I: Ce forma va avea piscina mea?

Formele comune de piscine sunt de obicei dreptunghiulare, ovale, bob de fasole, rotunde. La cererea clientului se pot realize si alte forme de piscine, in functie de posibilitatile constructive.

I: Care este adancimea apei ?

Adancimea apei difera de la caz la caz. In cazul piscinelor modulare, adancimea minima este data de inaltimea panoului, iar adancimea maxima poate ajunge pana la 2m. In cazul piscinelor de beton, adancimile minime si maxime nu mai sunt conditionate de panouri. In acest caz se poate ajunge pana la o adancime maxima a apei de peste 4m.

I: Din ce este compusa structura piscine mele?

In fuctie de tipul de finisaj ales, piscinele Reve pot fi executate din: panouri metalice, cofraje din polistiren cu beton si armatura, beton armat.

I: In cat timp este gata constructia unei piscine?

In mod uzual, realizarea unei piscine la cheie dureaza aproximativ o luna de zile. Asta presupune sapatura, realizare bazin, realizare incinta tehnica, umplere cu pamant, montaj margelle, finisare cu liner, umplere cu apa, prima tratare de apa.

I: Ce trebuie sa am in vedere dupa constructia unei piscine?

Dupa realizarea unei piscine, va recomandam sa aveti in vedere si executia unei plaje. Aceasta zona va fi folosita pentru asezarea sezlongurilor, de aceea recomandam ca pozitionarea ei sa fie in zona in care soarele este permanent prezent.

I: Cum intretin piscina?

Pentru intretinerea piscinei trebuie sa aveti in vedere doua aspecte. Tratarea apei cu substante chimice si aspirarea piscinei pentru depunerile de pe pereti sau fund. In functie de sezonul in care ne aflam, odata la cateva zile, piscina trebuie controlata pentru a verifica indeplinirea parametrilor normali de functionare.

Totodata, recomandam ca odata la 6 luni sa fie facuta o revizie generala a echipamentelor.

I: Ce substante folosesc?

Principalele substante folosite in tratarea apei din piscina sunt clorul pH-, pH+, antialge si floculant.

Clorul este utilizat ca dezinfectant, pH- si pH+ sunt folosite pentru reglarea aciditatii din apa, antialgele previn si distrug formarea algelor in apa iar floculantul conglomereaza particulele fine din apa astfel incat sistemul de filtrare sa le poata retine. Mai nou, pe piata din Romania se foloseste in mod frecvent oxigenul activ, substanta care este inodora si incolora.

Ca alternative la clorul solid sau lichid, apa de la piscina poate fi tratata folosind exhipamente automate cum ar fi: electroliza sarii, hidroliza apei, instalatii cu ozon, lampi cu ultraviolete.

I: Cat timp functioneaza sistemul de filtrare?

Sistemul de filtrare al piscinei functioneaza diferit in functie de anotimp. Panoul de comanda al piscinei contine un ceas programator care poate fi setat in functie de necesitatile dumneavoastra. Uzual, sistemul functioneaza 4 ore dupa care urmatoarele 2 este oprit.

I: Cat ma costa intretinerea unei piscine pe timp de vara?

Un calcul estimativ este facut undeva intre 100 Euro si 300 Euro pe luna. Suma depinde foarte mult de temperatura din ambient, atentia care i se acorda piscinei, sistemul ales de tratare (manual, autmatizat), substantele folosite.

I: Cum se pregateste piscina pe timp de iarna?

Pentru a incepe pregatirea de iarna se curata piscina, se goleste apa pana la nivelul impus de tipul constructiv, se toarna antialge in apa, se aseaza spargatoarele de gheata pe contur si in zona scarilor, dupa care se recomanda acoperirea piscinei cu o prelata de iarna.

I: Ce trebuie sa am in vedere primavara la punerea in functiune a piscinei?

Primavara piscina se decoperteaza, se spala linerul, se umple cu apa, se aspira si se incepe tratarea apei. Procedeul de curatare se repeta pana cand piscina isi capata aspectul dorit.