Postat pe
02/13/2008

Piscine publice – Cele mai mari

Una dintre cele mai mari piscine publice construite vreodata este situata in Moscova. Dupa ce “Piata Sovietica” a ramas descoperita, fundatiile acesteia au fost transformate intr-o piscina publica.
Conform cu Cartea Recordurilor, cea mai mare piscina din lume este situata in San Alfonso del Mar, Algarrobo, Chile. Lungimea acesteia este de 1013m si are o suprafata de apa de 8 hectare. Lucrarea a fost terminata in decembrie 2006.

Cea mai mare piscina interioara cu valuri din nordul Americii este la West Edmonton Mall, in timp ce cea mai mare piscina interioara publica este la Neutral Buoyancy Lab (Nasa Houston).
Centrul recreational pentru scufundari Nemo 33 din Belgia detine recordul pentru cea mai adanca piscina din lume. Piscina are doua adancimi de fund (5m si 10m) precum si o adancime maxima de 33m.

Piscina publica Fleishhacker din San Francisco a fost la un moment dat cea mai mare piscina din Statele Unite. Deschisa la 23 aprilie 1925, masura 300m x 45m si era atat de mare incat salvamarii aveau nevoie de caiace pentru patrulare. Piscina a fost inchisa in 1971 din cauza lipsei de utilizatori.

APPW