Tratarea apei piscine

Tratarea apei

Cel mai important aspect al mentinerii calitatii apei din piscina il reprezinta tratarea chimica. Manuala sau automatizata, tratarea apei peste piscine este esentiala.

Tratarea manuala

Solutia manuala de tratare a apei presupune o supraveghere atenta a piscinei, mai ales dupa schimbarile meteorologice. Pe langa aceasta, este nevoie de o masurare corecta a parametrilor apei si o dozare atenta a substantelor, in vederea unei tratari impecabile a apei.

Tratarea automatizata

Cea mai avansata solutie de tratare a apei din piscina presupune folosirea echipamentelor de ultima generatie, dotate cu microprocesoare ce realizeaza o intretinere perfecta a apei.

Valorile sunt inregistrate de senzorii aflati in traseul hidraulic si sunt apoi transmise microprocesorului care comunica pompelor dozatoare valoarea necesara de substanta ce trebuie mentinuta. In acest mod, valorile optime nu sunt depasite niciodata, obtinandu-se o apa perfect curata.

Instalatii de dozare si control

Acest tip de instalatie presupune dozarea dezinfectantului si verificarea valorilor acestuia in jurul valorilor prestabilite. Instalatiile de dozare si control sunt prevazute cu echipamente de masurare a parametrilor apei, ce fac posibila dozarea stricta a cantitatilor necesare, evitand supradozajul. Dezinfectantii pentru piscina sunt: clorul, oxigenul activ sau bromul.

Hidroliza

Hidroliza presupune descompunerea apei. Electroliza este un proces ce genereaza hidrogen si oxigen prin intermediul electricitatii si al apei. In hidroliza exista o serie de reactii chimice secundare, care produc ioni cu abilitati de oxidant si dezinfectant, cum ar fi de ozon (O3), de oxigen monoatomic (O1), si peroxid de hidrogen (H2O2).

Electroliza sarii

Acest procedeu de tratare a apei este foarte simplu: apa din piscina se alimenteaza cu 5kg/mc sare nestabilizata (in conditiile in care apa marii are 35kg/mc), suficienta pentru un intreg sezon de imbaiere. Apa sarata trece prin electrolizor producand clor iar reziduurile ramase in urma procesului de electroliza, prin actiunea ultravioletelor precum si a altor factori, se recristalizeaza in sare. Astfel se creeaza un sistem perpetuum mobile care asigura necesarul de clor pentru un an intreg.

De asemenea exista pozibilitatea folosirii acestui sistem de electroliza si pentru piscine publice.

Lampile cu ultraviolete

Radiatiile ultraviolete de lungime 253,7 nanometri distrug materia organica cu care intra in contact. Ultravioletele distrug cloraminele, precum si virusii si ciupercile, fara a schimba parametrii fizici si chimici ai apei. Lampa cu ultraviolete este singurul echipament capabil sa distruga virusii din apa piscinei.

Ionizarea Cupru-Argint

Cea mai noua metoda de tratare a apei consta in ionizarea cuprului si a argintului. Ionizarea Cu/Ag este o metoda naturala de sterilizare si de floculare. Asezati in camera de ionizare, electrozii de cupru si argint elibereaza mici cantitati de ioni. In acest fel, apa din piscina va contine ioni de cupru (excelenti floculanti si cu efect antialge) si ioni de argint (agenti dezinfectanti si antibacterieni).

Prin utilizarea acestui gen de tratare a apei se reduce consumul de clor cu 80%-90%. Combinata cu injectia de clor lichid si cu injectia de pH, ionizarea cu/Ag este cea mai puternica solutie de tratare a apei pentru piscine din prezent.

Controlul ph-ului

Foarte important este controlul aciditatii apei si mentinerea echilibrului alcalin(ph). Parametrul ph influenteaza in mod direct actiunea dezinfectantului si calitatea apei de imbaiere. Manual sau automat, parametrul ph trebuie mentinut intre valorile ideale 7.0 - 7.6.

Contact Reve, constructor de vise

Pentru o cotatie de pret, folositi formularul de contact sau sunati la unul din numerele noastre de telefon.

Link-uri Utile:

sus